top of page

Going loco....ehhh...solo

Alleen gaan fietsen, wat is daar nou leuk aan?!?

Natuurlijk is fietsen met een maatje of in een groepje ook heel leuk, maar alleen op pad gaan heeft ook zo z’n voordelen. Welke vraag je? Hier volgen er 7
1. Je kan gaan fietsen wanneer je maar wilt.

Lekker spontaan wanneer je zin krijgt op je fiets springen en gaan. Je hoeft niet op je maatje te wachten, je hoeft niet van tevoren af te spreken en je plan kan je ook nog al fietsend bijsturen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met wat je zelf wil.


2. Je kan gaan fietsen waar je wilt.

Het gebeurt iedereen wel een keer, je komt ergens een weggetje tegen en je wil dat eigenlijk ontzettend graag ontdekken. Helaas, als je met een groep bent, moet je met de groep mee. En als je halverwege de rit ineens bedenkt dat je geen zin meer hebt om tegen de wind in te fietsen, dan draai je gewoon om als je alleen bent. Heerlijk!


3. Het gaat niet te hard en ook niet te langzaam.

Meestal ga ik met mijn man fietsen. Het gaat dan voor mij meestal niet te langzaam, maar gelost word ik nog wel eens. Als je alleen bent hoeft niemand op je te wachten, je kan gewoon je eigen tempo rijden wat ook wel eens lekker is.


4. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en in je fiets.

In het begin kan het best wel spannend zijn om alleen op pad te gaan. Wat als je lek rijdt of andere materiaal pech hebt? Daarnaast moet je zelf navigeren en kan je niet even lekker in het wiel van je buddy gaan hangen als je het moeilijk hebt. Zelf ben ik nog wel eens "bang" om lek te rijden omdat ik van mezelf weet dat ik niet altijd even gemakkelijk de band van mijn velg af krijg.

Een extra plus is dat de prestatie die je neerzet als je helemaal alleen hebt gereden natuurlijk wel helemaal alleen jouw verdienste is. Je hebt het helemaal alleen bereikt. Daar kan je toch extra trots op zijn.


5. Je kan je eigen trainingsschema makkelijker volgen.

Als je met een specifiek trainingsdoel aan het trainen bent is het gemakkelijker dit alleen te doen. Je intervaltraining combineert namelijk slecht met een groepsrit, zeker als de groep geen intervaltraining op het progamma heeft staan.


6. Je kan meer genieten van de omgeving.

Omdat je niet met anderen bezig hoeft te zijn en met niemand hoeft te praten ben je je veel bewuster van alles om je heen. En ook omdat je kan stoppen wanneer en waar je maar wil kan je gewoon veel meer genieten van de omgeving waarin je rijdt.


7. Je kan lekker je hoofd leeg maken.

Hier het laatste punt, maar voor mijn persoonlijk misschien wel de belangrijkste reden om af en toe alleen te fietsen. Je kan even helemaal tot jezelf komen in alle rust. Na een lange werkdag lekker de wind in je gezicht, of gewoon je gedachten de vrije loop laten. Ik kom er helemaal van tot rust.


Dus, ben je eens alleen, geniet er dan van!


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page